top of page
  • Yazarın fotoğrafıFBA

Alerjilerim Var, Nasıl Beslenmeliyim?

Alerjilerinizin olması nasıl besleneceğiniz konusunda çok bilgi vermez. Ama bazı önerilerim olacak ve bunlar önemli.

Alerjileriniz varsa ve yoğunsa vücudunuzda Histamin artmış demektir. Histamin artmış ise size dışarıdan gelecek ek Histamin daha fazla sorun yaratacaktır. Tabi bu herkes için geçerli değil. Genellikle ilerlemiş alerji durumlarında histaminden zengin besinler direk problem yaratan besinler listesine giriyor.



Alerjileriniz varsa histaminden fakir bir diyeti öneririm. Ancak bu kadarı yeterli değil, sonuna kadar okuyun anlatıyorum. Histmainden fakir beslenmede adı üstünde histaminden zengin besinler yok. Nedir bunlar? Sayıyorum: patlıcan, domates, kivi, ananas, turunçgiller, ıspanak, beklemiş et, yumurta beyazı (her zaman değil), çilek, tüm süt ürünleri, tüm fermente besinler, alkollü içecekler, işlenmiş etler, kabuklu deniz canlıları, ceviz, Antep fıstığı, muz, glüten içeren besinler, katkı maddeleri (genel olarak).

Alerjileriniz varsa bazı besin desteklerini kullanmanızda yarar var. Bunların başında kuersetin, omega 3, çinko, C vitamini, D vitamini ve B vitamin kompleksleri gelir. Hepsini mi kullanmak lazım? Genellikle evet. Zararı olmaz mı? Hayır, sadece birkaç ay kullanacaksınız.

Bu arada bağırsak onarım programımızda bireye özgü hem diyet hem de besin takviyeleri programı vereceğiz. Ne zaman ve nasıl kullanacağınızı hatta nerelerden temin edebileceğinizi bile sizinle paylaşacağız. İnceleyin :) Programda görüşmek üzere. https://www.fonksiyonelbeslenmeakademisi.com/bagirsak-onarim


İlker Pazarbaşı

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page