top of page
  • Yazarın fotoğrafıFBA

GIDALARDA TAKLİT VE TAĞŞİŞ

Gıda sektöründeki taklit ve tağşiş olayları son zamanda gündemde.


Birbirine çok benzeyen ama ufak farkları olan bu iki kelimenin anlamını açıklayarak başlayalım. Gıda Güvenliği Ve Kalitesinin Denetimi Ve Kontrolüne Dair Yönetmelik’te Taklit,Gıda maddesini ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerini; şekil, bileşim ve nitelikleri itibariyle kendisinde olmayan özelliklere sahip gibi gösterilmesidir. Örneğin meyve şurubunun üzüm pekmezi gibi pazarlanması, yer fıstığının Antep fıstığı olarak pazarlanması, odun talaşının pulbiber olarak pazarlanması gibi.


Tağşiş, Gıda maddelerinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin, mevzuata veya izin verilen özelliklerine aykırı olarak üretilmesi halini ifade etmektedir. Gıdaya yabancı bir şey karıştırarak saflığını bozma olarak da açıklanabilir. Örneğin, zeytinyağına diğer bitkisel yağların karıştırılması, bala glikoz- fruktoz şurubu katılması gibi. Tüm bunlara ek olarak özellikle gıdalarda ilaç etken maddelerinin bulunması, izin verilmemiş katkı maddeleri kullanımı, izin verilmiş olsa bile yönetmelikte belirlenen limitin üzerinde katkı maddesi kullanımları sebebiyle gıda üreticileri sık sık denetlenmeli.


Paketli gıdaları tüketeceksek içeriği iyi okumak, güvenilir yerden satın almak ve bakanlığın yayınladığı taklit tağşiş listelerini gözden geçirmek tüketiciye düşen sorumluluklar arasında. Sadece bununla kalmıyor, marketlerde uygun koşullarda satılmayan ürünleri gördüğünüzde sorumlu kişileri uyarmak da bizlerin görevleri. Küflenmiş bir sebze veya meyvenin diğer sebze, meyvelere de küf bulaştırabileceğini, kasa yanında duran kıyma, peynir gibi buzdolabında durması gereken ürünlerin bakteri üremesinin fazla olacağını unutmamak gerek. Satıcının gıdaya temas sırasında hijyene uygun olmayan hareketlerini uyarmak biz tüketicilerin yapması gerekenler arasında. İşte aşağıda bakanlığın yayınladığı gıda firmalarının listesinin linki: https://www.tarimorman.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/1102/Kamuoyu_Duyurusu_2020-1.pdf


ALO GIDA HATTI 174 nedir?

ALO 174 Gıda Hattı tüketicinin gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili yere kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla kurulmuştur.


Merve Güven 2019 yılı Haziran ayında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden ve Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Şu anda Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page