top of page
  • Yazarın fotoğrafıFBA

Hamilelik Dönemi İle Çocuk Hastalıkları Arasındaki İlişki

Annenin hamileliğinde egzoz, tarım ilaçları, makyaj, aşırı radyasyon (ev içi – dışı), yoğun temizlik malzemeleri, sigara, trafo, ağır metaller, fabrika atıkları maruziyeti arttıkça doğan çocuklarının da hastalık riski artıyor. Özellikle son zamanlarda annelerin de bedenleri fazlaca toksin yüklü olduğu için (sadece anneler değil herkes öyle), toksinlerini atamayanlar ya çocuk sahibi olamıyor ya da hasta çocuk dünyaya gelebiliyor. Bu üzücü durumda yine de birçok standart uygulamada sadece ilaç kullanılıyor. Semptom gidiyor ve toksik yük de artıyor. Bunun çözümü temiz yaşamdır. Bilinçlenmek herkesin işi. Kimse bunu düzeltemez. Ama bir toplum bunu değiştirebilir. Kişiler değil toplumlar… Bilinçlenmek bizim görevimizdir.


Vücudu temizlemek için:

Mikrodalga, AVM’ler, internet ağları (bilhassa evdeki modem), temizlik ve kişisel bakım ürünleri, amalgam dolgular, sigara, evdeki rutubet, halılardaki rutubet, plastik kullanımı, tarım ilaçları, rastgele hayvansal ürünler kullanımı (yani bitkisel ağırlıklı beslenmek lazım) gibi konularda hassas olmalıyız.

Kükürtlü sebzeler, yumurta sarısı, b vitaminleri, antioksidanlar, ketentohumu, magnezyum desteği, bol sıvı, rengârenk beslenerek ve antioksidan besin destekleri kullanarak vücudu temizlemek mümkündür

Ek olarak terleme, sıcak-soğuk duş uygulaması, kuru fırçalama, ağızda yağ çekme de detoks imkânı sağlar.


Sağlıklı günler dilerim,

İlker Pazarbaşı



Kaynak

Deng Q, Lu C, Li Y, Sundell J, Dan Norbäck. Exposure to outdoor air pollution during trimesters of pregnancy and childhood asthma, allergic rhinitis, and eczema. Environ Res. 2016 Oct;150:119-127. doi: 10.1016/j.envres.2016.05.050. Epub 2016 Jun 6. PMID: 27281689.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page