top of page
  • Yazarın fotoğrafıFBA

Kandida / Disbiyoz Dil Yapısı

Kandida bağırsaklarımızda fazla bulunmaması, büyüyüp çoğalmaması gereken bir mantar türüdür. Normalde vardır ancak kontrolden çıkıp fazla genişleyebilir. Bu gördüğünüz dil yapıları aslında bağırsaklarda çok yoğun bakteri dengesizliği (disbiyoz) ve mantar büyümesi olduğunu gösteriyor. Sadece dil ile sınırlı değil tabi, vücutta baş ağrısı, migren, fibromiyalji, iş performansında düşüş, ağız kokusu, cinsel isteksizlik, ağrılar ve kronik hastalıklara yatkınlık, otoimmün ve kanser hastalıklarına yatkınlık gibi birçok neden ile ilişkilidir kandida.



Kandida varlığı laboratuvar testleri ile anlayamaz mıyız? Pek değil. Şöyle ki;

- Kan testi: kandida genellikle kana geçmez ve bağırsaklarda gizlenir. Bu nedenle antikor testinde görülmeyebilir

- Gayta testi: kandida kendini bağırsaklarda gizler ve gaytada görülmeyebilir.

- İdrar testi: D-arabinitol testi de kendini gizleyen kandida karşısında çaresiz kalabilir, yani test tam doğru sonuç vermeyebilir. Ayrıca vücutta kandida haricinde mantarlar da vardır. Bu testler onları bulmakta yeterli değildir.


Nitekim vücut belirtileri ve hastanın öyküsü daha doğru bilgiler sunar. Peki sizde kandida var mı? Anlamak için bağırsak onarım programımıza katılın. Yarın (1 Eylül) başlıyoruz ve hala dahil olabilirsiniz. Çünkü orada bu soruya en iyi cevabı verebilecek bir sorgulama anketi gönderiyoruz. Siz dolduruyorsunuz biz değerlendiriyoruz. Ve tabi ki size en iyi sağlık programını veriyoruz. Biyografideki linkten detayları inceleyin, programda görüşelim. Unutmayın! Bu program yıllardır çektiğiniz sorunların düzelmesine vesile olabilir, sağlık yolculuğunuza yepyeni bir boyut katabilir.


Sağlıklı günler dilerim,

İlker Pazarbaşı

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page