top of page
  • Yazarın fotoğrafıFBA

Kandida İle İlgili Birkaç Önemli Bilgi

Bolca antibiyotik kullanımı, her daim stresle baş başa olmak, unlu mamuller ve şeker ağırlıklı beslenmek (bazıları böyle beslendiğini bile bilmiyor ), teknolojinin gelişmesi ile egzersiz seviyemizin düşmesi, mide koruyucuların artması ve besinlerin içindeki antibiyotik kalıntıları…



Başımızın belası kandida tüm bu sebeplerden gelip, kalıcı olabiliyor. Peki, bizde kandida var mı? Biliyor musunuz bunun en önemli göstergesi laboratuvar testleri değil. Örneğin antikor bakarsanız, sadece bağırsak bariyerini geçtikten sonrası için bu test geçerli olur, eğer bağışıklık sistemi çok yorgun ve bitap düşmüşse yine göremezsiniz. Gaytada bakarsanız, kandida biyofilm yapar ve kendini gizler, dış koşullara karşı korur. Gaytada kalıntı görme ihtimaliniz azalır. İdrar testi yaptırırsanız kandidanın faaliyetleri hakkında bilginiz olur. Ancak faaliyetleri yavaşladıysa anlamak zor olur. Burada diğer önemli faktör: tek mantar kandida değildir. Bu nedenle diğer mantar organizmalarını idrarda veya diğer testlerde göremezsiniz, bulamazsınız.


Ne yapacağız? Belirtilerine odaklanın. Mesela;


o Kilo vermekte zorlanma,

o Geçmişte sık antibiyotik kullanımı (çok önemli bir sebeptir),

o Sık hastalanma,

o Şeker isteğinin artmış olması,

o Şeker tüketimi ile belirtilerin artması (çok güçlü belirtisidir),

o Dil üstünde beyaz/sarı tabaka (çok net belirtisidir),

o Histamin intoleransı (çok yakından ilişkilidir),

o Mantar enfeksiyonları (çok net belirtisidir),


Tüm bunlar hem SIBO hem kandida belirtileri. Çünkü ikisi de birlikte bulunuyor, biri varsa diğerinin de varlığı düşünülmeli.


Çözüm:

- Kandida diyeti

- Keyif alabileceğimiz noktalara odaklanma

- Hindistancevizi yağı

- Karanfil

- Sarımsak (çiğ, dokunuyorsa tüketmeyin)

- Zeytinyağı

- Kekik yağı (kullanımına dikkat edin, uzman denetiminde kullanın)

- Zerdeçal, zencefil


Bunları hayatınıza ekleyin. Meditasyon yapın. Kandida diyeti gözlemlerime göre 2-3 ay kadar hatta daha bile fazla yapılması gerekebilir.

Fermente beslenme yapılabilir, ancak burada @ suzi.tekin gibi bilinçli olmanız gerekiyor. Bu konudaki tüyoları ondan almanızda yarar var. Zira kendileri kandida, egzama ve alerjiler dâhil birçok sorunu bu gibi doğal yöntemlerle yenebilmiş biri.

SEVGİLİ SAĞLIK UZMANLARIMIZ!!! Lütfen buraya kulak verin, insanlar sizlerden bu bilgileri istiyor, bekliyor. Üniversitede öğrendiklerimiz tamam ama üzerine eklemeler yapmak lazım.


Sağlıklı günler dilerim,

İlker Pazarbaşı

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page