top of page
  • Yazarın fotoğrafıFBA

Kandida İle Mücadele Ederken

Kandida ile mücadele ederken DIE OFF olunca…



Kandida ile organlarınızın tamamı mücadele ediyor olur. En başta da bağışıklık sistemi. Bu nedenle tüm vücutta inflamasyonu azaltmış olmak bağışıklık sisteminin yükünü azaltacağından önem taşımaktadır. Peki inflamasyonu nasıl azaltabiliriz?


Diyetinizin yüksek yağlı, düşük karbonhidratlı (sağlıklı yağlar ve sağlıklı karbonhidratlar olmalı) proteinden yeterli olması gerektiğini biliyorsunuz. Buna ek olarak d vitamini seviyelerinizin 70-100 ng/ml arasında olmasını öneriyor birçok araştırmacı. Omega 3 ise doğal bir antiinflamatuvar olduğu için günlük en az 1000 mg, mümkünse 3000 mg EPA+DHA olmalı (kan sulandırıcı kullanıyorsanız doktorunuza danışın). Ve doğal antioksidanlar, yani kırmız mor meyve ekstratı, kurkumin, çörekotu yağı bizlere destek olacak. Eğer die off yani temizlenme aşamasında akut toksisite olursa, istirahat, bol sıvı, karanfil çayı ve tanesinin çiğnenmesi belirtilerin azalmasını sağlar.


Diğer taraftan limon suyu, tarçın, karanfil, az karabiber, az zerdeçal karışımını sulandırarak içebilirsiniz. Günde 2 bardak sabah ve akşam aç karna şeklinde tüketilebilir.

Her gün en az 1 kere büyük tuvalete çıkmayı unutmayın. Ne yapın edin ama lütfen her gün tuvalete çıkın.


Sağlıklı günler dilerim,

İlker Pazarbaşı

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page