top of page
  • Yazarın fotoğrafıFBA

Mantar ve Sinüzit

Mayo clinic araştırmasına göre kronik sinüzit yaşayan insanların % 96’ının sinüslerinde mantar artışı var. Sinüzit için antibiyotik verilmesi ise mantar artışını daha fazla tetikliyor. Ne çelişki değil mi?

Çalışmaya göre kronik sinüzit yaşayan kişilerin sinüslerinde 40 farklı mantar türü varken, sinüzit yaşamayan kişilerde bu sayı 8.



Bağışıklık sisteminin mantara karşı başlattığı reaksiyon sonrası vücutta yaşanılan şey kronik sinüzit.

Eğer sinüslerinizde mantar varsa bağırsaklarınızda da vardır. Peki, başka nasıl anlarız mantar artışı olduğunu? Yazıyorum ve bunlardan sadece biri bile varsa bağırsaklarınızda da mantar büyümesi vardır. Antifungal haplar verilip başka bir şey yapılmazsa çözüm olmuyor maalesef.

- Vücudunuzda herhangi bir yerde mantar enfeksiyonu varsa veya daha önce olduysa

- Sabah uyandığınızda dilinizin üstünde beyaz tabaka varsa

- Şeker ve karbonhidrat aşkınız varsa

- Şeker veya unlu mamuller yediğinizde vücudunuz herhangi bir olumsuz tepki veriyorsa

- İnsülin direnci veya diyabetiniz varsa

- Açlığa tahammülünüz az ise, 6 saat kadar aç kaldığınızda baş ağrısı veya sinirlilik gibi durumlarınız varsa (bu madde her zaman doğru değil ancak çalışmalar ilişki olduğunu vurguluyor)

- Mayalı veya fermente yiyecekler/içecekler tükettiğinizde vücudunuz pek de hoş olmayan reaksiyonlar veriyorsa

- Histamin intoleransınız varsa (bu madde de her zaman değil ama çoğu zaman doğrudur)


Bağırsaklarınıza bakım yapmalısınız ve bir daha bu sorunları yaşamamak için bilgilenmelisiniz. Bu konu birçok uzman tarafından bile hafife alınmakta veya önemi anlaşılamamaktadır.

Bağırsaklarınız ile ilgili bireysel beslenme planı, besin desteği planı, eğitim, soru cevap ve canlı yayınlar olmasını ister misiniz? Sizin için çok güzel, kapsamlı ve keyifli bir proje hazırladık. Lütfen bu bilgilerden ayrı kalmayın, linke tıklayarak https://www.fonksiyonelbeslenmeakademisi.com/bagirsak-onarim detaylı bilgi alabilirsiniz.


DOI:https://doi.org/10.4065/75.5.540

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page