top of page
  • Yazarın fotoğrafıFonksiyonel Beslenme

Taş Devri Diyeti Aşırı Protein ve Doymuş Yağdan Zengin Bir Diyet Değil mi?


Taş devri diyeti hakkında çok fazla yargı var. Ancak gerçek cevabı bulmak istiyorsanız, ya gerçekte ya da hayalinizde, alıp başınızı medeniyetten çok uzak bir coğrafyaya gittiğinizi hayal edin. Beslenme ve sıvı alma konusu en büyük derdiniz olacaktır. Bir deneyin, günde 6 öğün beslenebilecek misiniz? Bol ete ulaşabilecek misiniz? Kırmızı eti olan hayvanlar dünyanın en atik ve en güçlü hayvanları. Kolayca yakalayabilecek misiniz? Beyaz eti olan hayvanlar çoğunlukla uçabilen veya su içerisinde yaşayan canlılardır. Beyaz ete ulaşmak sizce kolay mı? 

Soruları daha fazla uzatmayayım. Taş devri diyeti değil, beslenmesi demek daha doğru. Biraz incelediğimiz zaman taş devri beslenmesinin çok çeşitli bitki ve sebze-meyve ağırlıklı olduğunu görürüz. Hayvansal kaynaklı besinlere ise ulaşmak o kadar kolay olmaz. 

Bu konu yoruma açıktır. Herkes farklı bir taş devri diyetinin olduğunu iddia edebilir. Benim taş devrinden anladığım çoğunlukla bitkisel, sebze meyve ağırlıklı bir diyettir. Ancak unutmayın, doğada taneli yiyecekleri çok fazla bulamazsınız. Bulduğunuzda işleyemezsiniz. Saflaştırılmamış şekliyle yiyebilirsiniz, 1 avuçtan fazla yerseniz de bağırsaklarınızda ağrı yapar. Oysa bugün ara öğünlerle birlikte aşırı sık tüketiyoruz bu besinleri. 

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page