top of page
  • Yazarın fotoğrafıFBA

Kandida Şehirler Kurar


Başlık ilginiz çektiyse buna sevindim :) çünkü kandida şehir kuruyor. Bunun adına biyofilm diyoruz. Bu biyofilm kandidanın kötü koşullara dayanabilmesini sağlıyor. Bunu biraz yer altı şehrine benzetebiliriz. Yukarıda kötü şartlar, savaş vb olduğunda rahatça sığınabiliyor altta. Diğer parazitlerle de işbirliği yapıyor. Yani yardımlaşıyorlar, kazan kazan ilişkisi. Ama kaybeden biz oluyoruz bu durumda... Bu yer altı şehrinde kanalcıklar oluşuyor, besinler içeri alınıyor, atıklar dışarı bırakılıyor. Bu duvarı inşa ederken ağır metal de kullanıyorlar.


Biyofilm yaptıklarında siz kandida belirtilerini görürsünüz ama kan veya gayta analizlerinde kandida göremezsiniz. Bağışıklık sistemi de biyofilm nedeniyle kandidaya ulaşamaz. Antifungal ilaçlar işe yaramaz. Bu biyofilmin eritilmesi gerekmektedir. Yoksa kandida ile mücadele hep yarım kalır.


Kandida ile mücadelede karaciğerin iyi çalışıyor olması, kabızlığın olmaması çok önemlidir. Çünkü temizleme yaparken organlarınızın iş yükü artacak. Karaciğerimiz ve bağırsaklarımız yeterince sağlıklı değilse onlara, yani kendimize, daha fazla zarar verme ihtimalimiz artar. Ayrıca bol su içerek idrara çıkmak, mümkünse saunaya giderek (infrared olanlar daha etkili) terlemek, kuru fırçalama yapmak, ara yüz fırçası kullanmak ve ağızda yağ çekme yapmak da önemli. Bu biyofilmi yıkmak için her zaman önerdiğim, hindistancevizi yağı, kekik yağı, zerdeçal ve sarımsak kullanılabilir. Zerdeçalı lipozomal veya novasol teknoloji öneririm. Sarımsağı da çiğ haliyle ve fazla bekletmeden yemek gerekir.


Diyetsiz bu iş olmaz, diyetiniz kandida diyetine uygun olmalı. Ketojenik diyet ile kandida diyeti birbirine çok benzer. Sadece ketojenikte protein daha dikkatli verilir, yağ daha fazla verilir ve bu dengeye dikkat edilir. Kandida diyetinde bu denge elzem değildir. Dolayısıyla her ketojenik diyet bir anti kandida diyetidir diyebiliriz. Ama her kandida diyeti ketojenik olmaz doğal olarak. Bu diyette karbonhidrat kaynakları kesilir, günde en fazla 1 orta-düşük glisemik indeksli meyve verilir. Sağlıklı yağlardan (avokado, zeytin, h.cevizi, balık) zengin olur. Protein de ihtiyaca göre verilir. Sebze boldur. Nişastalı sebzeler kısıtlıdır.


Sağlıklı günler dilerim,

İlker Pazarbaşı

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page