top of page
  • Yazarın fotoğrafıFBA

Her Zaman Dinamik ve Odaklı Olmak İçin

Önceleri odaklanma sorunları yaşayan, stres ve kaygı seviyesi sürekli artan biriyken dinç, odaklı ve sakin olabilmeyi başardım. Bunu nasıl başardım?



Beslenmemi düzelttiğimde önemli farklar hissettim ancak arzuladığım seviyeye ulaşmadı. Ek bir şeyler yapmam gerektiğini fark ettim ve çözümümü buldum. Şimdi bunları paylaşıyorum:


Yeşil çay ekstresi, inositol, guarana ekstresi, taurin, fosfoditilserin, L-sitrulin, gingko içeren karma takviye grubu. Eğer hepsini birden içeren ve sıvı ekstrat alabiliyorsanız en iyisi. Ve tabi ki Omega 3 ! Çünkü;


Yeşil çay ekstresi zindeliği artırır, içindeki epigallokateşingallat (EGCG) antioksidan ve rahatlatıcıdır, içindeki L-theanin sayesinde sakinliği ve çoklu iş yapabilme kapasitesini artırır. L-theanini sadece bileşen olarak almak daha mantıklı gibi görünse de pratikte bitki ekstresi almanın etkisi daha yüksek olmaktadır. Portakaldaki 100 mg C vitaminin tablet olarak 1000 mg C vitamininden daha etkili olmasıyla aynı mantık.

Guarana doğal kafein içerir ve kahve ve çayın aksine kaygı artırıcı etkisi yoktur, sadece çok yüksek miktarlarda tüketildiğinde kahveye benzer etkiler gösterebilir.

İnositol ve fosfoditikserin; kaygı azaltıcı olarak birçokları tarafından danışanlarına önerilmektedir. Ben de stres yönetiminde zorlanan danışanlarımdan bu iki bileşeni takviyelerine eklemelerini öneririm.

Gingko biloba; beynin daha iyi kanlanmasına, beyindeki serbest radikallerin daha hızlı temizlenmesine yardımcı olur. Bilişsel kapasiteyi artırır.

l-sitrulin; nitrik oksit üretimini artırır. Bu ise dolaşımı, beynin daha iyi kanlanmasını sağlamak için önemli bir adım. Nitrik oksit üretimini her ne şekilde olursa olsun artırırsanız zihninizin daha berrak çalıştığını, bağışıklığınızın daha güçlü olduğunu, odaklanma becerinizin arttığını deneyimleyebilirsiniz.

Omega 3: Antidepresan etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Eğer kan sulandırıcı kullanmıyorsanız, yoğun ve stresli günden hemen önceki akşam 1 magnezyum (sitrat veya bisglisinat) eşliğinde 4 gram EPA+DHA alın. Çok gelebilir ama hiç korkmayın. Safra sorunu yaşayanlar biraz zamana yayarak yutabilirler. Fazla omega 3 kilo aldırmaz, verdirir, zarar vermez yararlıdır. Omega 3 alırken de sert kapsül, balık kıkırdağı, E vitamini destekli hatta mümkünse çift kapsül ve D vitamini de destekli olmasına özen gösterin.

B vitaminleri de gerekli tabi, özellikle de B12 vitamini. Birçok kişide mide ve bağırsak sorunları olduğunu düşünecek olursak direk B12 desteği alabilirsiniz.


Siz ne düşünüyorsunuz? Bunları denediniz mi?


İlker Pazarbaşı

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page